Openingsbeeld_klein

Meidendag in de Melkweg

Op woensdagmiddag 6 maart hadden we een Meidendag in de Melkweg.

Mar 7, 2024 09:43

Meiden van ongeveer 10 tot 12 jaar mochten deze middag gratis naar binnen, om zelf een planeet te ontwerpen en om een pulsar (een overleden ster) in elkaar te zetten.

We zagen heel veel mooie creaties voorbij komen en wie weet? Misschien komen astronomen in het echt nog weleens een planeet tegen die heel erg lijkt op wat we vandaag gemaakt hebben.

Het bouwen van pulsars was ook een leuke activiteit. De meiden leerden dat een pulsar een overleden ster is en dat je die alleen maar op heel speciale manieren kunt zien.

Daarnaast bezochten de meiden natuurlijk de Open Science Hub zelf, waarin ze onder meer leerden dat het licht dat we met onze ogen kunnen zien, maar een héél klein stukje is van al het licht dat er bestaat. Het meeste licht is voor ons dus onzichtbaar! Toch kunnen we dat met slimme apparaten zichtbaar maken en op die manier leren we nog veel meer over het heelal.

We kijken terug op een geslaagde dag met veel mooie creaties. En uiteraard mocht iedereen aan het einde van de middag haar eigen ontworpen planeten en pulsars mee naar huis nemen.